Zaterdag 19 december  2020

Kerstverrassing voor ouderen in Vleuten en Haarzuilens

Een aantal ondernemers uit Vleuten en Haarzuilens hebben de handen in een geslagen om onze oudere inwoners van Vleuten en Haarzuilens een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode. 
Een aantal eenzame ouderen en de bewoners van Parkhof hebben een Borrelkerstpakket met allerlei heerlijke producten overhandigd gekregen. Loodgietersbedrijf JEFF, VGB Bouw, Thuys in Wonen en Slapen, Van Lint BV, Schildersbedrijf Hoogstraten, Tegelzettersbedrijf Oostborg en Rosco Catering wensen iedereen warme kerstdagen en een voorspoedig 2021 toe!

Woensdag 21 oktober  2020

‘Groenteboys’ Niek (9) en Thom (9) hebben een eigen bedrijfje: ze verkopen groente vanuit hun skelter

Ze zijn nog maar 9 jaar, maar nu al echte ondernemers: Niek en Thom uit Haarzuilens zijn in het dorp hun eigen bezorgdienst begonnen. De twee vrienden noemen zich de ‘Groenteboys’ en bezorgen (na schooltijd) groente en fruit met de skelter. 

Woensdag 7 oktober  2020

Sint Bonifatiusschool houdt Haarzuilens schoon

De leerlingen van de Sint Bonifatiusschool zijn eigenlijk als vanzelf elke dag bezig met dit thema. Zij zijn trots op de prachtige omgeving waarin hun school staat. Ze dragen dan ook graag hun steentje bij om deze omgeving zo schoon mogelijk te houden. 
Niet voor niets is de kernwaarde van de school Sterk onderwijs in het groen. Een actieve ouder had contact opgenomen met de gemeente Utrecht. Zij stelden veiligheidsvestjes en prikkers ter beschikking. Vuilniszakken mee en opruimen maar! De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Ze zagen dat je veel vuil je kon verzamelen in korte tijd, als je samen werkt. Zelfs de kleuters zijn er actief mee aan de slag gegaan. Gewapend met de prikkers en emmers hebben ook zij Haarzuilens weer een stukje schoner gemaakt! Sterk onderwijs in het groen 
Meester Sanne Kuijt: “Het schoon houden van Haarzuilens sluit mooi aan bij de kernwaarde van onze school. We willen meer naar buiten, meer in het groen zijn. Daarom maken we gebruik van onze prachtige omgeving. De kinderen vinden dit heel erg leuk. Tegelijkertijd maakt het ze direct klimaatbewuster en respectvoller naar de natuur. De school biedt sterk onderwijs in een groene omgeving en brengt dit ook steeds nadrukkelijker in de praktijk. Er zijn nog leerplekken vrij, neem bij interesse vrijblijvend contact met ons op.”

Woensdag 23 september 2020

Haarse Supercup naar enige deelnemer:
Arno Molenbeek

Vanwege het coronavirus was het programma van de volksspelen tijdens de Haarse Kermis aangepast. Dat resulteerde, met slechts één deelnemer, in een veel lagere opkomst dan in voorgaande jaren. Desondanks was het spannend genoeg om het schouwspel te blijven volgen...
Onder toezicht oog van een bestuurslid werd hard gestreden om bij elk spel de beste tijd te plaatsen. 'Heel verrassend' was er steeds één naam die de boventoon voerde, waarbij de uitslag door een ieder te bereken viel. Toch was er, kijkend naar de geschiedenis van de volksspelen, dit jaar een zeer verrassende winnaar van de Haarse Supercup 2020. De altijd fanatieke, maar sportieve deelnemer Arno Molenbeek, oud-voorzitter van de Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, mocht dit jaar met veel trots de bokaal in ontvangst nemen.
De terechte, meervoudig winnaar van de Haarse Supercup en tevens van 2019 - Gerben Verheul - reikte met veel trots en plezier de bokaal uit. Dit alles gebeurde onder toezicht van een bestuurslid, maar op gepaste wijze in 't Wapen van Haarzuylen.
Rondje
De prijsuitreiking werd afgesloten met het traditionele rondje voor alle aanwezigen.

Haarrijn

Een plek waar u dorps en landelijk kunt wonen maar wel in een prettige nieuwbouwwoning of appartement. Perfect aangesloten op de A2 en met de prachtige Haarrijnseplas naast de deur. Dat is wonen in Haarrijn.
Wonen aan de Haarrijnseplas
Water en groen bepalen de sfeer van Haarrijn. Landelijk maar met veel variatie. Met veel openbare ruimte, ruime kavels met twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen, appartementen op het strand en woningen direct aan en op het water. Ook is er ruimte voor het bouwen van uw droomwoning op een vrije kavel. In Haarrijn liggen goede kansen om energieneutraal of energieleverend te bouwen. Uiteindelijk komen er maximaal 650 woningen in Haarrijn. Tussen de woonbuurt en de A2 komt een klein bedrijventerrein (12 ha.) met geluidswering.
Haarzuilens.net, is bedoeld om informatie te geven over alles wat te maken heeft met het dorp Haarzuilens of de bewoners. Zo is er in het hoofdstuk Historie een onderdeel met oude verhalen. Deze zouden wij graag willen aanvullen met verhalen van mensen die bijvoorbeeld in Haarzuilens hebben gewoond, gewerkt of iets hebben mee gemaakt wat leuk, interesant of als een stukje geschiedenis toegevoegd kan worden. Mocht u belangstelling hebben om uw verhaal terug te vinden op de Haarzuilens.net site, stuur ons dan een email naar:

Gegevens Haarzuilens

Klik voor info

Klik op de afbeelding voor meer info.